ВМРО - Българско национално движение - ВРАЦА

 

НАЧАЛО
АРХИВ НОВИНИ
СПРАВОЧНИК
МУЗИКА
ВИДЕО
ВРЪЗКИ


ИСТОРИЯ УСТАВ СИМВОЛИ ОБЛАСТЕН КОМИТЕТ ДАМСКИ КЛУБ

АРХИВ НОВИНИ / НОВИНИ

24 Януари 14, 14:01
ВМРО ДАВА НАДЕЖДА НА ДВОЙКИ С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ
19.11.2013г.

Предложение за прием на правилник за финансиране на изследвания и процедури, свързани с лечението на безплодие при семейства и лица с репродуктивни проблеми, ще внесат общинските съветници от ВМРО във Враца.
Това ще стане на основание Закона за местно самоуправление и местна администрация. От ВМРО вече са направили предложение в бюджета на Общината за 2014 г. да бъдат отделени 20 000 лв. за подпомагане на ин витро процедурите.
Това бе обявено по време на отворена среща за проблемите на младите родители под надслов „Българското семейство – висша ценност на обществото”.
В дискусията участваха зам.-кметът на Враца и член на Изпълнителния комитет на ВМРО Красимир Богданов, д-р Султанка Петрова, председател на Националната женска организация на ВМРО, общинските съветници Красимир Ангелов и д-р Цветан Коцев, председателят на Дамски клуб „Вратица” Галя Георгиева, представители на градската, женската и младежката организации на ВМРО - Враца и неправителствени организации.
За едно семейство с репродуктивни проблеми са необходими много финансови средства , консумативи , изследвания , консултации. Ако такива семейства се подпомагат финансово и от Общината, те ще получат по-голям шанс за собствено дете, посочи Султанка Петрова.
Никой няма право да отнеме възможността на тези хора да имат мечти, да се надяват и да вярват , че ще станат родители, ще имат деца! Какво по-хубаво от това да чуваме повече детски смях, да виждаме повече детски усмивки, допълни тя.
От структурата на Организацията във Враца посочиха условията, на които според тях трябва да отговарят кандидатите, които ще получат финансова помощ по пътя към сбъдване на мечтата си за свое дете.
Те трябва да са български граждани с постоянен или настоящ адрес на територията на община Враца през последните три години, да са семейни двойки във фактическо съжителство, да нямат парични задължения към държавата и общината. Наред с това е необходимо да са с непрекъснати здравноосигурителни права, да не са поставени под запрещение, да не са криминално проявени. Останалите условия, на които трябва да отговарят двойките, са да е налице доказан стерилитет и да имат завършено средно образование.
По време на кръглата маса бяха засегнати още много от важните проблеми на Северозападна България като обезлюдяването и обезбългаряването на региона, безработицата при младите семейства, демографската криза.
Проблемите на българското семейство са сред приоритетите на ВМРО. Организацията брани най-висшата ценност на обществото ни, която последователно е пренебрегвана от управляващите. Търсят се решения на проблеми със здравеопазването, демографската криза, регионализма. Поредицата дискусии, която започна в Благоевград, ще продължи и в други градове.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4331